A Csík zenekar tagjai is muzsikálnak az októberi Budafoki Pincejáraton

Ismét elindul a Budafoki Pincejárat október első szombatján, amely borkóstolóval és kulturális programokkal szolgál a résztvevőknek a pincészetekben és a kerületi vendégváró helyeken.

A Katona Borházban a Sánta Band játszik, miközben Farkas Ildikó fotóművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.

A Záborszky Pincében 14 és 16 óra között pincesétákkal, a Budafoki Légópincében, a Sörház utca 5. szám alatt gombabemutatóval, kézműves workshoppal és vásárral várják a vendégeket, akik megkóstolhatnak szarvasgomba-különlegességeket is. Az egykori óvóhelyet helytörténeti ismertetéssel járhatják be a látogatók.

A Seybold–Garab Pincében Berendi Nándor harmonikaművész játszik, 16 órától pedig elindul a hagyományos tematikus séta, amely ezúttal a Törley Mauzóleum rejtélyeit tárja fel a résztvevőknek. Este vörösboros marhapörkölt lesz a pincében a menü.

A Várszegi Pincészetben a borkóstoló és a látványkonyha remekei mellett a Mata Band koncertjét lehet majd meghallgatni, a Törley Pezsgőmanufaktúrában két vezetett pincesétát tartanak, melyre előzetesen kötelező regisztrálni.

A Sauska pezsgőpince a Nagytétényi út 36–40. szám alatt 13 órától 19.30-ig tart nyitva, itt 15 és 17 órakor tartanak kóstolóval egybekötött  pincesétát.

Nyitva lesz a Barlanglakás Emlékmúzeum is, ahol Mészáros Csaba harmonikás is szórakoztatja a látogatókat.

A Borköltők Társasága vendéglőben ismét megtartják a kellemes vacsorával egybekötött Pincekvízt, és borkóstolót is rendeznek a Vimavin Pincészet tételeiből.

Az októberi Pincejárat egyik kiemelt eseménye lesz a szüreti mulatság is a Soós István borászati iskola Tangazdaságában 18 és 20 óra között. A rendezvényen a borkóstolós pinceséta mellett háromféle menüből is választhatnak a vendégek, borókás marharagu, sertéscsülök és gyöngyhagymás cukkini is kerül a tányérokra. Eközben a Csík Zenekar tagjaiból alakult Trió zenekar muzsikál.

Éljük át együtt a pezsgő borkalandot október 3-án Budapest Bornegyedében Budafokon!

Részletes program itt!

forrás: http://bornegyed.hu