Ezüstérmet szerzett a 24 éves öttusázók között a 19 éves Gáll András

Gáll András (képünk bal szélén) még csak augusztusban tölti be a tizenkilencet, de már ezüstérmet szerzett május elején az öttusázók U24-es korosztályában, az országos bajnokságon. A Trion SC sportolója hosszas sérülés és mentális vívódás után tért vissza látványosan, ami biztató az idei világversenyek előtt.

Andrist nagyon megviselte a Covid-járvány, nem is annyira maga a betegség – bár azt is elkapta –, hanem a pandémia okozta kilátástalanság. Ebben nincs semmi rendkívüli, hiszen a mögöttünk hagyott két év valamennyiünknek nehéz volt, csakhogy Andrist makacs lábsérülés is gyötörte, aminek az volt a következménye, hogy nem is tudott rendesen edzeni. Öttusázni pedig nem lehet edzés nélkül…

De a hányattatásoknak, reméljük, egyszer s mindenkorra vége. A hét végi U24-es országos bajnokságon klubtársa, a szintén trionos Viczián Bence mögött minimális különbséggel lemaradva ezüstérmet szerzett a budafoki fiatalember.

„Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy ez volt Andris nagy visszatérése – mondta lapunknak Burcsa Szabolcs, a Trion SC vezetőedzője. – Végre tud minőségi edzésmunkát végezni, és bár még messze van csúcsformájától, de már jó úton halad. Különösen eddigi gyenge számában, a vívásban, amelyben most élete legjobbját produkálta 18 győzelemmel és csak 9 vereséggel. Úgy, hogy 15/3-mal kezdett, és sokáig úgy állt, hogy ő nyeri meg a számot!”

Mivel a lovaglással sem volt gond (egyetlen verőhiba, 293 pont a maximális 300-ból), úszásban is jól teljesített, a futásból és lövészetből álló kombinált számot pedig toronymagasan megnyerte, összetettben megvolt az ezüstérem.

„Nagyon örömteli Andris versenyzése és formajavulása, nem volt könnyű az elmúlt másfél-két év – folytatta a mester. – A nyári Eb-ig és vb-ig még sokat fog javulni, futásban komoly tartalékai vannak, és úgy tűnik, az eddigi gyenge számából, a vívásból az erőssége válhat.”

Márpedig akkor tényleg a csillagos ég a határ…

Ch. Gáll András

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/hatar-a-csillagos-eg