Senki sem születik kétajtós szekrénynek.
Amelyik esetleg mégis kinéz téged, mert nem deltás (még!) a vállad, és esetlenül áll a súlyzó a kezedben, az bizony elfelejtette honnan indult. Ahelyett, hogy elkedvetlenítene, bizonyíts inkább, és adj bele mindent az edzésekbe!

Első lépés: célkitűzés
Fogyás? Izomépítés? Tónusosabb idomok?
Meg kell fogalmaznod, hogy mi a hosszútávú cél, amit el szeretnél érni.

Második lépés: edzésterv
Hogy hatékonyan tudjon működni az edzés, ki kell alakítanod egy “menetrendet”, ahhoz mérten, hogy egy héten hányszor tudsz lemenni a terembe. Hogy legyen viszonyítási alapod, tudnod kell, hogy a heti 3-4 alkalom az optimális. Így elég pihenő időt hagysz a szervezetednek, hogy regenerálódhasson az edzések között.

Számos hasznos edzésterv van a neten, ám nem vagyunk egyformák, és a céljaink sem feltétlen ugyanazok. Egy produktív edzésterv mindenképp személyre szabott. Ha nem vagy biztos magadban, bátran kérj segítséget egy személyi edzőtől. Az Edző Centrumban például az állapot felmérés és az első személyes konzultáció díjtalan – és regisztráció mentes!

Harmadik lépés: veselkedj neki!
Rajtad múlik milyen mértékben fejlődsz. Ne félj emelgetni a súlyokat – akkor se, ha lány vagy! Amit viszont mindig tarts szem előtt, hogy nem erőt fitogtatni mész le a terembe, hanem fejlődni! Ha egyből a nagyobb súlyokat markolod meg, hamar kifáradsz, és sanszos, hogy még le is sérülsz. Fokozatosan szoktasd izmaid a terheléshez.

Mindig melegíts be edzés előtt, és a végén pedig nyújtsd le az igénybe vett izomcsoportokat!

Sok sikert kívánunk, és eredményes edzést!