Egy igazi magyar vasárnapi családi ebéd annak idején elképzelhetetlen volt sült kolbász nélkül. Hogy felélesszük a hagyományokat és mert tényleg nagyon finom, hoztunk nektek egy könnyen elkészíthető receptet! 

Hamar kész van, és a kolbásszal együtt megsül a köret is – így nem kell az egész napot a konyhában töltened! Amit készíteni fogsz, az pedig nem más, mint sült kolbász krumpli ágyon!

Amikre szükséged lesz hozzá
– 4 szál sütni való kolbász
– 5 nagyobb szem burgonya
– 2 lecsópaprika
– 2 nagyobb paradicsom
– 2 gerezd fokhagyma
– 1 fej vöröshagyma
– 1-2 csipet só, ízlés szerint
– 1 csokor friss rozmaring
– és 1 evőkanál sertészsír

Így készítsd el
Pucold meg a krumplikat és karikázd fel őket. A zöldségeket aprítsd fel – a fokhagymához érdemesebb reszelőt használnod, hogy alaposabban el tudd majd dolgozni.

A són kívül más fűszert nem kell hozzáadnod, mert a kolbászból kisülő zsír megadja majd az egész étel zamatát! Viszont a kolbászokat kicsit szurkáld meg, hogy legyen hol kibugyognia a szaftnak – és hogy ne robbanjon szét a sülés közben.

Kend ki a sertészsírral a tepsit, szépen rendezd bele a krumpli karikákat a zöldségekkel, és a tetejükre tedd rá a kolbászokat. Végül takard le alufóliával és süsd 180°-on 1 órán át, majd szedd le a fóliát és süsd tovább még 20 percet.

Jó étvágyat kívánunk!