A Radó Dezső terv Budapest zöld infrastruktúrájának fejlesztését tűzte ki célul. A terv az uniós fejlesztési ciklushoz igazítva a középtávon megvalósítandó programokat és projekteket listázza, melyek között budafok-tétényi helyszínek is szerepelnek.

Radó Dezső Terv átfogó céljai vezérelvként szolgálnak a főváros zöldinfrastruktúráját érintő programok és projektek kidolgozása során. Átfogó céljai a következők:

egészséges várost segítő zöldinfrastruktúra fenntartása,

klímatudatos zöldinfrastruktúra üzemeltetés,

biodiverzitás szinten tartását és lehetőség szerinti növelését segítő városi zöldinfrastruktúra fenntartás és fejlesztés,

együttműködésen alapuló zöldinfrastruktúra fejlesztés,

okos zöldinfrastruktúra szolgáltatások bővítése.

Kiemelt céljuk, hogy 2030-ig az egy főre jutó zöldterületek (parkterületek) mennyiségét a jelenlegi 6 m2-ről, 7 m2-re növeljék. Ez a vállalás 2020. évi lakossági adatokkal számolva összvárosi szinten több mint két Margitszigetnek megfelelő nagyságú új közparkokat jelent.

Részletesen a Radó Dezső Tervről ITT olvashat!

Mondja el a véleményét!

Az alábbi OLDALON találja azokat a zöldterületeket, amelyek tervezését már elkezdte vagy épp előkészíti a Fővárosi Önkormányzat a Radó Dezső Terv keretein belül, többek között a XXII. kerületi helyszíneket, a Tétényi-fennsík és a Háros-sziget (Hunyadi laktanya) rehabilitációjáról szóló projekteket, valamint a Hosszúréti-patak: Tórendszer felülvizsgálatával foglalkozó tanulmány, ami ugyan nem kerületi, de nagymértékben érinti az itt élőket is.

Ismerje meg ezeket a projekteket és értékelje csillagozással őket, tájékozódjon a munka előrehaladásáról, töltse ki az épp futó kérdőíveket, vagy nézze meg a korábbi felmérések eredményeit!

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/rado-dezso-terv-keruleti-zoldteruletek-ujulnak-meg