Ismét filmklasszikusokat vetítettek a kertmoziban

Az önkormányzat részvételi költségvetésének támogatásával megvalósult kertmoziban ismét klasszikus filmalkotásokat nézhettek meg a kerületiek. A program folytatódott, a kertmozi újra két filmmel várta az érdeklődőket a DunaFok Szabadidőparkban.

Szeptember 19-én, szombaton Makk Károly 1971-es alkotása, a Szerelem volt műsoron, míg vasárnap egy igazi örök klasszikus, az azóta többször feldolgozott Meseautó eredeti, 1934-ben készült verziója volt megtekinthető a vásznon. Ahogyan eddig, a belépés ezúttal is díjtalan volt, a látogatóknak csak egy pokrócra, kempingszékre vagy gyékényre volt szükségük. A vetítés mindkét napon délután 4 órakor kezdődött.

Mint arról beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt a kertmozi nagy és ünnepélyes megnyitója – ahogyan a tervek szerint ennek helyet adó Majdnem Borfesztivál BudafokON is – elmaradt. Egyhetes csúszással azonban megnyithatta kapuit a DunaFok Szabadidőpark filmszínháza. A szabadtéri mozi az első két napon hat XX. századi magyar filmklasszikussal nyitott. A filmeket a Nemzeti Filmarchívum bocsátotta a szervezők rendelkezésére.

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/meseauto-es-szerelem