Kihirdették a második részvételi költségvetés győztes pályázatait

Április 14-én lezárult Budafok-Tétény immáron másodjára meghirdetett Közösségre Kapcsolva // Részvételi Költségvetés projektje, melyben rendkívül aktívan vettek részt a kerület lakói. Közel 200 ötlet került beküldésre, ezek közül egy szavazási fordulóban, mintegy 7780 voksot leadva választotta ki a kerület lakossága a győztes javaslatokat.  Ezek közül választott a lakosság, hogy kerületrészenként melyik projektek kapják meg a rendelkezésre álló összesen 348 millió forintot és valósulhassanak meg.

A Részvételi költségvetés célja az volt, hogy a lakosságot bevonva, velük együtt gondolkodva, olyan ötletek kerüljenek megvalósításra, melyek reflektálnak a helyiek igényeire, javítják épített környezetünk minőségét, valamint megoldást kínálnak régóta megfogalmazott elvárásokra is.

„Közösségünket az is erősíti, hogy a fontos döntésekben mindenki részt vehet. Ez az, amitől mindenki igazi budafok-tétényinek érezheti magát. Erre kiváló példa – és most már kétszeres bizonyítéka – a Részvételi költségvetés intézménye. Az idei évben győztes projektek – az Önkormányzat segítségével – hozzátesznek a kerületi élethez, mindennapjaihoz” – mondta el a kezdeményezéssel kapcsolatban Szepesfalvy Anna, Budafok-Tétény alpolgármestere.

A közel 8000 szavazat, három kerületrész között oszlott meg. A szavazás alkalmával mindenki 5 szavazatot adhatott le, hármat a saját lakóhely szerinti kerületrészhez tartozó, kettőt a további két kerületrész valamelyikében meghirdetett projektre.

Budafokon:           3408 darab szavazat

                               4 darab nyertes projekt

                              123 millió forint értékben

Budatétényben:    1995 darab szavazat

                                8 darab nyertes projekt

                                88,5 millió forint értékben

Nagytétény – Baross-Gábor Telepen:

                                2377 darab szavazat

                                4 darab nyertes projekt

                               111 millió forint értékben

Az idei kiírás nyerteseivel az Önkormányzat a napokban felveszi a kapcsolatot, hogy elindulhasson a beadott projektek megvalósítása.

A pályázat sikereit látva a kerület vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy jövőre is folytassa a projektet.

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/igy-valunk-keruletbol-otthonna—budafok-kozossegeert-a-kozosseg-erejevel