Újbuda Önkormányzata tájékoztatást kapott arról, hogy a Dél-Kelenföldi Óvoda székhelyén, a Lecke utcában egy óvodapedagógus igazoltan koronavírus fertőzött lett. Az elsődleges kontaktnak számító, érintett óvodai csoport karanténba került, az ÁNTSZ pedig megkezdte a kontakt-kutatást.

A karanténról csoportos határozat fog születni, melyet az óvodán keresztül kapnak meg a szülők.

A járványveszélyben két további óvodai alkalmazott érintett, egy óvónő és egy dajka, ők tünetmentesek, de az utolsó kontakt naptól számított 10 napig nem lépnek be az intézménybe.

A szülői közösség elnökét az óvoda vezetője telefonon tájékoztatta. Segítőkészen és megértőn álltak a szülők a helyzethez. Minden óvodai csoport kapott emellett egy tájékoztató levelet.

A technikai dolgozók továbbra is fokozott figyelemmel végzik a fertőtlenítő takarítást, ehhez minden felszerelés rendelkezésükre áll. Az érintett csoportszobát ózonionizáló készülékkel fertőtlenítették. A közös terekben a dolgozók maszkot hordanak, sőt, a gyermekek között a nagyobb arányú náthás tüneteket mutató csoportokban napközben is.

Mivel az állami rendszer csak a betegség tüneteit mutatókat szűri, így az intézményvezetővel egyeztetve az önkormányzat az adott telephely valamennyi dolgozóját, összesen 36 főt IgM teszttel szűri.