Tamás Lászlóné Katona Péter-díjat vehetett át az önkormányzattól

A szociális munka területén végzett kiemelkedő munkájáért Tamás Lászlóné, leánykori nevén Romhányi Éva az önkormányzat képviselő-testületétől Katona Péter-díjat vehetett át szeptember 4-én.

A 2016-ban létrejött Social Point Alapítvány alapító tagja társaival együtt fáradhatatlanul gyűjti a ruhaneműt, konyhai eszközöket, játékot és egyéb hasznos használati tárgyat, hogy a kerületben élő rászoruló családoknak, mélyszegénységben élőknek és hajléktalanoknak könnyebbé tegye a mindennapjait. Az alapítvány önkéntesei a legutóbbi Adománynapon a Budafoki Angyalokkal társulva meleg étellel, itallal és ingyenes hajvágással is készültek a segítségnyújtásra a Budafok-Tétény Általános Ipartestület udvarán.

Romhányi Éva, akit sokan csak Husiként ismernek, elmesélte lapunknak, hogy háziorvosa tanácsára kezdett el jótékonykodni kilenc évvel ezelőtt.

– A férjem halálát nagyon nehezen tudtam feldolgozni, ezért terápiás céllal csatlakoztam a XI. kerületi önkéntesekhez, akikkel heti három alkalommal ételt és ruhaneműt vittünk a hajléktalanoknak. Amikor bezárták a melegedőt, Nagy Alízzal Budafokon folytattuk a karitatív munkát. Az emberek továbbra is hozták a gyerekek kinőtt ruháit, megunt játékait, kabátot, cipőt és a már általuk nem használt tárgyakat, amelyeket a lakásom garázsában tároltam, amíg házhoz nem szállítottuk a rászorulóknak – beszélt a kezdetekről Éva.

Elmondta, hogy öt éve megkereste Petrovics Tamás, aki kerületi lévén egy Budafok-Tétény lakosait segítő csoport létrehozását tervezte, így hármuk részvételével megalakult a Social Point Alapítvány.

– Civil szervezet vagyunk, mindenki azzal segít, amivel tud. Tamás fizeti a fennmaradásunkat, én fuvarozok és tankolok, házhoz viszem a kapott holmikat. Egyik önkéntesünk gyűjti az adományokat, a többiek válogatják és rendszerezik, havonta egyszer pedig Adománynapot tartunk, amelyhez az Ipartestület biztosítja a helyszínt – mutatta be az alapítvány működését Éva, aki huszonhét éve pedikűrösként dolgozik, és az alapítványi munkától függetlenül rendszeresen karbantartja a budaörsi hajléktalanszálló lakóinak a lábát.

Hozzátette: sok segítőjük akad, sőt, mióta „összeálltak” a Budafoki Angyalokkal, bővült a lehetőségek köre. Legutóbb például a Wohner Vendéglő tulajdonosa, Lelkes Csaba főzte a paprikás krumplit, amelyhez a Budafoki Angyalok szerezték az alapanyagot, és a fodrászt is nekik köszönhetik.

(Tamás Angéla)

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/a-legjobb-terapia-a-segitsegnyujtas