Szijjártó Péter külügyminiszter is megjelent a Pappas átadóján

A Pappas Auto Magyarország Kft. új szerelőműhelye 282 millió forintos állami támogatásban részesült, cserébe a vállalat 700 munkahely megőrzését garantálja. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Németh Zsolt parlamenti képviselő, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, valamint Pais József és Benedikt Margreiter, a Pappas Auto Magyarország Kft. ügyvezető igazgatói március 21-én vágták át a nemzeti színű szalagot a cég új szerelőműhelyének átadásán.

A létesítmény Dél-Budán, a szomszédvárban épült meg 900 millió forintos beruházásból. A magyar kormány 282 millió forintos támogatást adott, amiért a vállalat 700 munkahely megőrzését garantálta. Az ünnepély házigazdája a magyar Formula–1-es közvetítések egyik legismertebb arca, Szujó Zoltán volt. Beszédet mondott Pais József ügyvezető igazgató, aki a cég közelmúltbeli növekedését hangsúlyozta.

Németh Zsolt országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy zöldberuházást adhattak át, amely szerinte jól illeszkedik Dél-Buda jelenlegi és kialakulóban lévő arculatába. Kitért arra is, hogy jelen állás szerint úgy néz ki, a XI. és XXII. kerület önkormányzatai és a Pappas kapcsolata hamarosan még szorosabbá válhat. „A német szó mindig otthon volt Dél-Budán” – fogalmazott az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a válságok időszakának nevezte az elmúlt tizenkét évet, ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy 2021 rekordév lett a magyar gazdaság történetében.

(VH – huszonketto.hu)

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/hetszaz-uj-munkahely-del-budan