A csalók az önkormányzat által állítólagosan elrendelt fertőtlenítésre hivatkozva próbálnak illetéktelenül bejutni az otthonokba.                              Felhívjuk a figyelmet, hogy az önkormányzat a tulajdonos kérése és előzetes egyeztetés nélkül sehol nem végez fertőtlenítést.

A közösségi médiában terjedő bejegyzések alapján csalók járják a várost, hogy a járvány által okozott kiszolgáltatott helyzettel visszaélve jussanak be otthonokba. A bejegyzés alapján védőruhába öltözött emberek csöngetnek be a lakásokba, ahol magukat önkormányzati dolgozóknak adják ki. Valótlanul azt állítják, hogy a hivatal fertőtlenítést rendelt el, és ha nem engedik be őket, bírságra számíthatnak. A csalók hamis, pecsétes nyomtatványt is felmutatnak.

Felhívjuk minden kerületi lakó figyelmét, hogy az önkormányzat valóban végez fertőtlenítést a kerületi otthonokban, azonban azt csak a tulajdonos kérésére, előzetes egyeztetés után teszi. Előzetes megbeszélés nélkül az önkormányzat munkatársai nem végeznek fertőtlenítést a lakásokban!

Kérjük, hogy senki ne engedjen be idegeneket a lakásába. Ha a fentihez hasonló esetet tapasztal, értesítse a rendőrséget!

Kérjük, tájékoztassa szeretteit, szomszédait, hogy ők se essenek a csalók áldozatául.

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/figyelem-csalok-elnek-vissza-a-jarvanyhelyzettel