Sokan még mindig kétkedve állnak a Streed Food jelenség előtt. Hallottál már a Dining Guide étteremkalauzról? Nem? Na, fogalmazzunk úgy, hogy a gasztro csodák gyűjtőhelye – amibe idén 150 Street Foodos csatlakozott! De tényleg van helyük a palettán?

stf2.jpg

A világ kétségkívül felgyorsult. Az embereknek semmire sincs ideje, és amin plusz időt tudnak még megspórolni, az az evés ezért örvendenek olyan nagy népszerűségnek a gyorskajáldák.

Viszont a gyorséttermek pont emiatt mindig zsúfoltak, hangosak, és tényleg arról szólnak, hogy gyorsan magadba nyomod a kaját és már mész is tovább.

Így végig gondolva tényleg felüdülés a Street Foodos bódék elterjedése, ugye?

Finom és friss ételekhez jutsz, kígyózó sorok nélkül, és az is szuper dolog, hogy egy-egy ilyen bódé különböző nációk gasztronómiai világába kalauzol el bennünket. Vannak például kimondottan magyaros, kolbászdás helyek. Te mikor ettél utoljára egy igazi, jó magyar sült kolbászt?

Mennyivel hangulatosabb és jobban eső egy ilyen helyen megvenni az ebéded és a parkon átsétálva elfogyasztani, igaz? Vagy ne adj’ Isten leülni egy padra, miközben eszed a friss levegőn?