Fogyasztásra kész ételek és italok, amiket árusok kínálnak az utcákon – ez a StreetFood. S habár effektív gyors kaja, hiszen nem kell rá tízen-huszon perceket várnod, mint egy étteremben; még is minőségibb ételt kapsz, mint egy Mcdonald’s-ban.

Sokan azért tömik magukba a gyorskajákat, mert se idejük, se energiájuk magukat kiszolgálni nap, mint nap. Meg hát persze olcsóbb is, mint egy menő vendéglő, nem vitás. De belegondoltál már, mi szemetet eszel össze a nagy spórolások közepette?

A legtöbb helyen válogatott alapanyagokból dolgoznak, amik frissek – tehát tápanyagértékük magasabb. Nem a mennyiségre mennek, hanem a minőségre. És természetesen a StreetFood standok között is akadnak különböző nációjú konyhák, így sokféle nemzet ízvilágába belekóstolhatsz, anélkül, hogy kellemetlenül érezd magad mondjuk egy japán étterembe beülve, hogy nem tudsz pálcával enni.

Az ilyen stand-konyháknak köszönhetően, gyakorlatilag bárhol elfogyaszthatsz valami táplálót és laktatót. Legyél akár a Margitsziget füvén ülve a nyári naplementében, vagy Szeged főterén a barátaiddal csatangolva.