Nem kérdés, hogy jó tizenévekkel ezelőtt élte a sült kolbász igazán a fénykorát. Ahogy felgyorsult a világ, valahogy kikopott a mindennapokból. Az utóbbi néhány évben azonban egyre több hely nyílik, ahol számítanak a régi értékek!

Évtizedekkel ezelőtt, aki igazi sült kolbászra vágyott a fővárosban, annak kis eldugott henteseket kellett felkeresnie, hogy mustárba tunkolhassa az ott frissen kisült kolbászokat.

S minthogy nem étteremről, vagy kifőzdéről beszélünk, úgy kellett elfogyasztani a sült kolbászokat, mint egy talponállóban. De a jobb helyeken kaptál mellé kovászos uborkát is a kolbász meg a kenyér mellé.

Hogyha egy kis nosztalgiázásra támad kedved, néhol még mindig üzemelnek ilyen jellegű hentes üzletek. Ha pedig igazi gasztro élményre vágysz, akkor street foodos kolbászdát keress.

Bizony, az újhullám a sült kolbászt is elértre!
Magos buciba, pirított kiflibe, vagy egyéb más okosságba bújtatják, mindenféle sajttokkal bolondítják, különböző zöldségekkel, fűszerekkel és szószokkal.