Elmaradt év végi mulatságok, szűk körben eltöltött szilveszter, éjszakai kijárási tilalom és tűzijáték nélküli óévbúcsúztató jellemezte 2020 utolsó napját, ám a pezsgős koccintás szinte sehol sem maradt el, ahol legalább ketten ünnepeltek. Sokan köszöntötték az új évet Törley pezsgővel, közülük néhányan – talán nem is tudatosan – a Törley Pezsgőpincészet olyan díjnyertes italát töltötték poharaikba, amely az elmúlt évben nemzetközi körökben is nagy szenzációt keltett. 

A Törley Pezsgőpincészet ugyanakkor folyamatosan gazdagítja kínálatát, és azokra a fogyasztókra is gondol, akik az ökológiai termesztésű termékeket kedvelik. A tavalyi év slágere, a Törley Bio Pezsgő a természettel összhangban készült. A szakemberek az ültetvényen kizárólag természetes anyagokat használnak növényvédelmi célokra, kerülik a kemikáliákat, a természet és az ember tökéletes harmóniájára törekszenek. Céljuk, hogy az ökológiai rendszerben termesztett szőlőből készült, alacsony cukortartalmú, harmonikus savtartalmú ital tökéletesen megfeleljen a mai kor elvárásainak.

A Törley cégcsoport egyébként az elmúlt, pandémiával nehezített évben is számos éremmel tért haza a különböző nemzetközi versenyekről, így az egyik legrangosabb megmérettetésről is, amelyet a franciaországi Burgundia borvidéken,  Château des Ravatys-ban rendeztek meg immár 18. alkalommal. Az üde, mélyrózsaszín színű Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő az Effervescents du Monde versenyen nemcsak aranyérmet nyert, de a tíz legjobb pezsgő közé is bekerült a több mint nyolcvan főt számláló értékelőbizottság véleménye alapján. Emellett a Törley Chardonnay Brut és a Törley Fortuna Doux pezsgők ezüstéremmel tértek haza. A nemzetközi zsűri szigorú minőségi elvárások mentén és a legmegfelelőbb kóstolási körülmények között vizsgálta a benevezett tételeket. Tizenkilenc ország négyszázhetvenkilenc pezsgőjét, valamint borát kóstolták és rangsorolták az ítészek, amelynek alapján harmincöt arany- és száztizenöt ezüstérem talált gazdára az elmúlt év végén.

(Tamás Angéla)

forrás: http://bornegyed.hu/hir/slager-lett-a-torley-bio-pezsgo