Idén több alkalommal, három nyári hétvégén is izgalmas és színes programokon vehetünk részt a Kerület Napja alkalmából

Programsorozattal ünnepeljük idén a Kerület Napját. A rendhagyó rendezvény eseményein három hétvégén vehetnek részt a kerületi lakosok.

A Kerület Napja rendezvényei június 19-én kezdődnek, ekkor nyitják meg hivatalosan a Budafok központjában, az egykori városháza helyén kialakított Magdolna udvar nevű kulturális központot. Itt kortárs kiállítás, fotótárlat, helytörténeti kiállítás és kézműves családi programok várják majd a vendégeket.

Ugyanezen a napon, 14 órakor kel egybe a Kerület Párja, az esküvőn a tervek szerint Karsay Ferenc polgármester adja össze az ifjú párt a Városháza házasságkötő termében a polgári szertartással.

A Kerület Napja rendezvényei június 20-án egy izgalmasnak ígérkező gasztronómiai programmal folytatódnak. Budafok-Tétény főzőcsapatai versengenek majd a legízletesebb ételt készítő alkalmi szakácsoknak járó vándorkupáért.

A szabadtűzi sütés-főzés ezúttal a Klauzál Gábor Budafok-tétényi Művelődési Központ kertjében kezdődik majd el délelőtt tíz órától, a zsűri 15 órától kóstolja majd meg az alkotásokat. A főzőversenyre június 18-ig várják a csapatok jelentkezését.

További információkat a vetélkedőről a www.klauzalhaz.hu oldalon vagy a Klauzál Ház információs pultjánál kaphatnak az érdeklődők.

A Kerület Napjának ünnepi programja, vagyis a kerületi díjak – köztük a díszpolgári cím – átadása idén is a Klauzál Gábor Budafok-tétényi Művelődési Központban zajlik majd június 21-én, 18 órakor. A Tiszta, virágos kerületért díjat azonban új helyszínen, a Rozárium virágzó rózsakertjében vehetik át a nyertesek ezt megelőzően, 16 órától.

A Kerület Napja programjai júliusban is folytatódnak, július 3-án Gasztro & Kult címmel ismerhetik meg a résztvevők a Bornegyed gasztronómiai és kulturális értékeit.

A júliusi Budafoki Pincejárat és a Kerület Napja ezúttal – a nyitott pincék mellett – extra helyszínnel is vár mindenkit. A Borligetben, a Városház téren egy könnyű nyári estét tölthetünk együtt, kóstolgatva a Bornegyed kiváló borait, pezsgőit az árnyas fák alatt.

Július 17-én pedig Sport & Játék fantázianév alatt indulnak programok egész nap. Ennek részletes programjáról hamarosan lapunkban is olvashatnak, illetve a bornegyed.hu oldalon.

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/legyunk-egyutt-a-kerulet-unnepen