Sikeresen lezajlott a kerületi önkormányzat 2021-es tavaszi virágosztási programja. A palántákat idén is a Fitoland Dísznövénykertészet biztosította az eddig megszokott kiváló minőségben.

Bár a növények fajtaösszetétele változott az előző évekhez képest – kikerült a muskátli -, így is ékes díszévé válhattak kerületünk utcáinak, balkonjainak.

A 2019-es virágosztás adatait felhasználva 51.300 db egynyári virágot rendeltek első körben.

Az előző évektől eltérően idén a zold22.hu oldalon tudott a lakosság informálódni és regisztrálni a virágosztásra. Az informatika és az internet világában kevésbé jártas, főleg idősebb lakosok virágigényét telefonon fogadták.

Az aktuális járványhelyzet miatt két helyszínre és öt napra osztották el a programot, hogy a távolságtartási és egyéb védekezési intézkedések biztosan tarthatóak legyenek. A regisztrációkor nem csak az igényelt mennyiséget lehetett kiválasztani, hanem a megadott két helyszín közül azt is, hogy hol, és mikor szeretné átvenni a növényeit.

A balkon és a kiültetendő növényekből mindenki maximum 50 db-ot igényelhetett.

A kerületi lakosok körében oly mértékben megnövekedett a virágültetési kedv, hogy a regisztrációk alapján a megrendelt növények másfél nap alatt elfogytak. A lakossági kéréseknek eleget téve, külön alpolgármesteri engedéllyel további 15.000 db palántára elegendő anyagi forrást biztosítottak, s így a Fitoland Kft. rugalmasságának köszönhetően ezzel az emelt darabszámmal újra indult a virágosztás.

Összesen tehát 66.300 db egynyári virágpalántát osztottak ki ingyenesen 1602 regisztrált lakosnak, mellyel számos kerületi magánkert és balkon szépülhetett meg.

Városfejlesztő Kft. munkatársai két helyszínen – az Oroszlános udvarban és a Klauzál Ház hátsó parkolójában – öt napon keresztül végezték a virágosztást, mely zökkenőmentesen lezajlott.

Sok örömteli pillanatot kívánunk minden kedves lakosnak, hogy kedvükre csodálhassák kerületünk pompázó virágos portáit és balkonjait.

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/kiviragzott-a-kerulet

fotó: Horváth Tamás