Hét elején arra kértünk titeket, szavazzatok arról, hogy ha lehetőség lesz rá, beadatjátok-e magatoknak a Covid-19 elleni oltást.

Sok szavazat érkezett – csütörtök éjfélig 5951 voks –, amit ezúton is nagyon köszönük!

A válaszadók többsége, 55% (3261 szavazat) mondta azt, hogy nem oltatja be magát, 27% (1626 szavazat) kérné az oltást, míg 18% (1064 szavazat) még nem döntött ebben a fontos kérdésben.

„A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot” – véli Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa.

A főorvos szerint ahhoz, hogy minél többen beadassák majd maguknak a koronavírus elleni védőoltást, ismertetni kell az emberekkel, miként hatnak oltások, mi történik a szervezetükben a vakcina hatására. „Be kell bizonyítani, hogy a vakcinák biztonságosak” – mondta.

Jó hírnek tartja, hogy az oltóanyagok hatásfoka várhatóan meghaladja a 90 százalékot, így a lakosság 50-60 százalékának beoltásával elkerülhető egy nagyobb járvány.

forrás: https://22.kerulet.ittlakunk.hu/egeszseg/201204/ittlakunk-szavazas-meglepoen-sokan-nem-oltatnak-be-magukat-koronavirus-ellen