Meghívó a Budapesti Városháza online eseményére (november harmincadikán, este hatkor keződik.)

Budapest Főváros Önkormányzata 1 milliárd forintot különített el a 2020. évi költségvetéséből a részvételi költségvetésre, amelynek felhasználásáról budapestiek ötletei alapján a budapestiek dönthetnek majd.

2020. október 1-je óta, december 31-ig zajlik a fővárosi részvételi költségvetés első, kísérleti ciklusának ötletgyűjtő szakasza,  a https://otlet.budapest.hu/ oldalon.
Ön szerint mitől lenne Budafok-Tétény, vagy akár egész Budapest zöldebb, gondoskodóbb, összetartóbb? Ha szeretne jobban megismerkedni a részvételi költségvetés alapelveivel, az ötletek benyújtására szolgáló felület működésével, szívesen ötletelne velünk, kérdezne tőlünk, akkor szeretettel várjuk 2020. november 30-án 18:00 órától Internetes lakossági fórumunkon, ahol Kerpel-Fronius Gáborral, Budapest főpolgármester-helyettesével, Havasi Gáborral, a Fővárosi Közgyűlés tagjával és a Fővárosi Önkormányzat munkatársaival is beszélgethetnek a részvételi költségvetés és az ötletek benyújtására szolgáló felület, az otlet.budapest.hu működéséről.

A beszélgetés után egy erre a célra kifejlesztett társasjátékra hívjuk Önöket, amellyel interaktív módon, játszva sajátítható el, hogy hogyan működik a részvételi költségvetés, és milyen ötleteket érdemes beadni.

A rendezvényt a járványhelyzetre való tekintettel internetes formában rendezzük meg. Ez ne szegje kedvét senkinek, törekszünk arra, hogy a lehető legkényelmesebb formában vehessen részt mindenki, és az esemény is teljesértékűen elérje célját.

 Az eseményhez ezen a linken lehet majd csatlakozni,  online értekezlet formában, Microsoft Teams-en keresztül, melyhez az alkalmazás letöltése NEM szükséges, egyszerűen elindítható az internet böngészőből. (Viszont lehetővé teszi, hogy az esemény tényleg interaktív legyen, ne csak kommentálni lehessen közben, élőben hozzá is szólhatunk.)