A rendőrség a Budapesti Közlekedési Központ jelzése alapján akciósorozatot tartott a fővárosban a buszsávokban szabálytalanul közlekedő és parkoló járművek kiszűrésére – írja a police.hu.

A buszsávot szabálytalanul használó járművezetők akadályozzák a menetrend szerint közlekedő autóbuszok és trolibuszok haladását, ezzel sokszor indokolatlan sávváltásra kényszerítve a buszvezetőket. A közlekedési rendőrök a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársaival közösen végrehajtott akcióban két nap alatt 88 szabálytalanságot észleltek; a rendőrök 81 esetben helyszíni bírságot, 7 esetben szabálysértési feljelentést tettek a gépjárművezetők ellen. A járőröknek kétszer a szabálytalanul leparkolt gépkocsik elszállítására is intézkedniük kellett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ellenőrzéseket a főváros főbb közútjain folyamatosan végzi, a szabálytalanul közlekedőkkel szemben intézkednek.

forrás: https://22.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/201021/ket-nap-alatt-88-buntetes-sokan-hasznaljak-szabalytalanul-buszsavot