Egy csodás kis oázis megunt, elkóborolt, gazdátlan állatoknak.

Állatotthonunk 1991-ben nyitotta meg kapuit a főváros első állatotthonaként, kizárólag adományozó állatbarátok jóvoltából. 
Az Állatvédelmi Világszövetség (WSPA) és az Angol Királyi Társaság (RSPCA) munkánkat Közép-Kelet-Európai viszonylatban egyedülállónak minősítette. Természetvédelmi területen lévő kis oázisunk 2700 m2-es zárt területen, a legkülönfélébb állatoknak ad otthont, négy szakképzett gondozó segítségével, saját állatorvossal.

Nem szükségmenhely vagyunk, nem elfekvő, hanem egy elkötelezett állatbarát, korszerű intézmény. Állandó teltházzal 70-80 kutya, 20-30 macska talál ideiglenes menedéket. Éves viszonylatban kb. 300 kutyát és 150 macskát sikerül gazdához juttatnunk. Rajtuk kívül kisrágcsálók (hörcsög, degu, csincsilla), kisragadozók (vadászgörény, borz, mosómedve), díszmadarak (pinty, különféle papagájok), hüllők (kígyók, békák, különféle teknősök) lakói az állatotthonunknak. Néhány állandó lakónk Fürtös és Gyapjas a racka juh, végül de nem utolsó sorban Sziszi, a kecske. Zsanett és Bojtár kutyusok szintén állandó lakók, “telepőreink”, Tápos és Lotti cica sem tagja a gazdikereső cicáink sorának.Az ivartalanítást (elsősorban szuka kutyákat) szűkös anyagi helyzetünkhöz mérten, valamint civil támogatással próbáljuk megoldani. Elmondhatjuk, hogy egy jó ideje már nem kerül kiadásra ivaros szuka kutyus és lehetőségeinkhez mérten a kan kutyáinkat is ivartalaníttatjuk.

Munkánkat a különféle rendezvényeken való megjelenésünkkel, nyílt napok tartásával próbáljuk minél ismertebbé tenni.

forrás: www.herosz.hu