Tudod, mikor van az élelmezési világnap? A Magyar Élelmiszerbank új adománygyűjtő kezdeményezése pont hozzá kapcsolódik! Sajnos, nagyon sok a nélkülöző család, akiknek most te is tehetsz a tányérjára!

Mutatjuk, hogyan!

Szeptembertől decemberig segíthetsz magánszemélyként, de vállalatok és vendéglátó egységek csatlakozását is szeretettel fogadják a Magyar Élelmiszerbank munkatársainak, az Együnk Egymástért névre keresztelt kezdeményezésükben.

Tisztában vagy vele, hogy
évente 1,8 MILLIÓ TONNA élelmiszer felesleg halmozódik fel
Magyarországon?

Akár magánszemélyként, akár vállalatként támogatnád akciójukat, többféleképpen tudod megtenni – tudtuk meg az MTI-től. Süteményvásárt rendezve nem csak adományokat gyűjthetsz, de másokat is sarkallhatsz, hogy hasonló módon pártfogolja az akciót. De szervezhetsz becsületkasszás baráti- vagy céges vacsorát is.

Noha az élelmezési világnap október 16-án van, a szervezet az év utolsó hónapjában is várja az adományokat – hiszen szeretnének minél több éhes pocakot jóllakatni.

Hogyha az élelmiszer felesleget nem felhalmozzuk, hanem a rászoruló családok között szétosztjuk, nagyjából 350 éhes embert lakathatunk jól.