A Budapest Bornegyede – Budafoki Pincejárat projekt egyik legnépszerűbb programja a helytörténeti séta, amely állandó ‘teltházzal’ fut. A nagy érdeklődésre való tekintettel felmerült az igény, hogy 2021-től szimultán több séta is indulhasson a kerületben.

A tanfolyam vezetője Garbóci László helytörténész, a kerület díszpolgára, aki számos helytörténeti könyv szerzője is.

Évek óta vezet helytörténeti sétákat, magával ragadó előadásmódja, karizmatikus személyisége és felkészültsége képes a hallgatóság figyelmét felkelteni és fenntartani az adott téma iránt.

A tanfolyam 5 alkalomból (+vizsga) áll, melynek során a résztvevőket 5 különböző tematikájú helytörténeti sétára készítjük fel:

Törley Mauzóleum

Péter-Pál utca és a kastélyok

Borkő és Zilahi utca

Nagytétényi Kastély

Borváros-Pestiskápolna

A tanfolyam időtartama: 5x3 óra (+vizsga), az oktatás 2021 január közepétől február végéig tart és heti 1 hétköznap délutánt* (kedd vagy szerda vagy csütörtök) vesz igénybe.

A képben és hangban rögzített aktuális tananyagot a résztvevőknek előzetesen átküldjük.

A gyakorlati oktatás az előre egyeztetett helyszíneken és időpontokban, interaktív módon történik.

A felkészüléshez kötelező irodalom: Tények/Történetek/Képek Budafok-Tétény 2018

A tanfolyam helyszíne: Klauzál Ház és a tematika szerinti helyszín*

A tanfolyam díja: 15 ezer Ft. Aki sikeres vizsgát tesz, lehetősége nyílik a Pincejárat helytörténeti sétáinak megtartására.

Jelentkezés és további információ: december 10-ig emailben a salamonj@bp22.hu email címen. A jelentkezőket emailben értesítjük a további részletekről.

*Járványhelyzet miatti szigorítások esetén a tanfolyamot online tartjuk meg.