A marha protein laktózmentes, tehát ha szervezeted nem képes lebontani a tejcukrot, egyértelműen ezt válaszd. Hidrolizált kollagént tartalmaz, abszolút zsírmentes, és szénhidrátot sem adtak hozzá. Ezzel szemben viszont a tejsavó fehérje 159%-os biológiai értékkel rendelkezik – attól függően, hogy mennyire tiszta forrásból származik.

Viszont, a protein porok esetében gyakorlatilag képtelenség 80%-os fehérje tartalomnál magasabbal találkozni. Merthogy vitaminokkal, szénhidráttal, szőlőcukorral/fruktózzal, és egyéb hasznos tápanyagokkal dúsítják az ilyen készítményeket – ezek mértéke határozza meg az ízvilágot és a sűrűségét.

Felszívódás tekintetében a marha fehérje a gyomorban bomlik le, míg a tejsavó protein emésztőrendszerünkben – ámbár, a hozzáadott cukor és zsír miatt az emésztőenzimeknek fokozott munkára van szükségük, hogy aminosavakra szedjék.