Néhány éve még minden orvos óva intette a kismamákat az edzőtermektől – azonban, ahogy a világban minden, az orvosok véleményei s folyton változik. Jelen állás szerint a kardio és az erősítés is megengedett várandósan, persze bizonyos keretek között.

Kardiozz bátran
A pulzusod mindenképpen folyamatosan ellenőrizd, hogy 130 és 150 között maradjon! De ami igazán hatékony, az a jóga. Merthogy tele van statikus nyújtásokkal, amik révén az izomtónusok nem látják a nagyobb pihenőnapok kárát.

Pakolhatod a súlyokat
A pocaklakó anyagcsere tekintetében abszolút az anyára van utalva, minek okán a cseperedő magzat egész metabol-rendszere élénkebb lesz, és serkenti az immunrendszerét is. Persze, ha eddig csak aerob mozgást végeztél, ne áldott állapotban akarj belemerülni a súlyzós edzés világába. Ugyanakkor, a korábban használt súlyokból ajánlatos visszavenni – gondolj bele, jelen helyzetben már 2 ember prevenciójáért felelsz!

A szakvélemények szerint normál esetben maximum a 7. hónapig van keresnivalója egy kismamának a teremben, azon felül már kevés orvos ajánlja.