Budafok-Tétényben hagyománnyá vált, hogy a Városházán tartott ünnepség keretén belül köszöntik az 50, 60, 65 és 70 éve végzett és a pályakezdő kerületi pedagógusokat, a járványveszélyre való tekintettel idén azonban rendhagyó módon mondtak köszönetet.

Az önkormányzat évek óta ünnepséget szervez a színesdiplomás és a pályakezdő pedagógusok számára, amelyet idén a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megtartani. Az önkormányzat azonban fontosnak tartotta, hogy ezekben a nehéz időkben is köszönetet nyilvánítson a pedagógusok számára, így rendhagyó módon emlékezett meg róluk.

A kerületi köznevelési intézményekben pályakezdő pedagógusokat idén levélben köszöntötte Karsay Ferenc polgármester, amelyben így fogalmaz:

,,Küldetésemnek tartom, hogy különleges és kiemelt fontosságú munkájukhoz a lehető legjobb körülményeket biztosítsa önkormányzatunk. Megbecsülésünk jeléül évente két alkalommal megajándékozzuk a pedagógusokat, díjazzuk a kimagasló szakmai színvonalon dolgozókat, támogatjuk a szakmai programok megrendezését, és folyamatosan fejlesztjük a munkavégzéshez szükséges műszaki, technikai feltételeket. Ígérhetem, hogy a jövőben is mindent megteszünk azért, hogy jó legyen itt oktatónak, nevelőnek lenni.”

Az arany-, gyémánt-, vas-, rubindiplomás, díszokleveles pedagógusok dönthettek arról, hogy személyesen vagy postai úton kívánják megkapni díszoklevelüket. A biztonsági előírásoknak maximálisan eleget téve szállította házhoz az okleveleket, virágokat és jutalmakat Karsay Ferenc, kerületünk polgármestere és Dankóné Hegedűs Jolán, Németh Zoltán, Szepesfalvy Anna alpolgármesterek azok számára, akik a személyes átvételt választották.

Isten éltesse a színesdiplomásokat:

Lédeczi Józsefné
Pállné Megyery Ágota Éva
Báder Vilmosné
Simonné Bernát Katalin
Stokker Kálmánné
Rónai Jánosné
Ütő Árpádné
Bartus Tibor
Nemes Imréné
Förhécz Istvánné
Szoboszlay Ferencné

Köszönjük minden pedagógus fáradhatatlan munkáját és üdvözöljük a fiatal pályakezdőket!

Fotó: Horváth Tamás

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/iden-sem-maradt-el-a-szinesdiplomas-es-a-palyakezdo-pedagogusok-koszontese