A lakossággal való hosszas egyeztetés után a futókör építésének elnapolásáról döntöttek.

Az Arany János-lakótelepen élők jelentős része kezdeményezte a futókör megépítését, erre reagálva az önkormányzat társadalmi egyeztetés keretén belül kívánta felmérni az ott lakók pontos igényeit. A fejlesztés ötletét, az önkormányzat vezetése felé tolmácsoló Krieger Krisztina és Németh Zoltán képviselők vállalták, hogy segítik a lakossági vélemények begyűjtését.

A felmérés eredménye megmutatta, hogy közel azonos számú támogató és ellenző vélemény érkezett a fejlesztéssel kapcsolatban, ezért Karsay Ferenc polgármester a lakótelep területi képviselőjét, Tóth Endrét kérte fel, hogy folytasson további egyeztetéseket a lakossággal a futókőr létrehozásáról, hiszen a körzetet ő képviseli, a lakossági igényekkel neki kell a leginkább tisztában lennie. A képviselő tájékoztatója szerint is közel azonos számban támogatják és ellenzik a projekt megvalósulását. Az önkormányzatnak fontos, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, melyet a jelentős többség támogat, ennek alapján most nem épül meg az Arany János-lakótelepi futókör.

A fejlesztés további egyeztetésének koordinálására a polgármester Tóth Endre képviselőt kéri fel. Ígérete szerint, amennyiben a jelentős többség a futókör építését szeretné, újrakezdik a projekt megvalósítását

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/elmarad-az-arany-janos-lakotelepi-futokor-epitese