Ha igazán tónusos karokat szeretnél, akkor leginkább a tricepszre kell rágyúrnod – lévén, hogy ez a felkar nagyobbik izma. A húzó mozdulatok során ez az izom stabilizálja a kart. Nézzünk néhány olyan gyakorlatot, amivel megtámogathatjuk a tricepsz  izomépítését.

Lenyomások
Csökkentheted a sérülés veszélyt, ha a bemelegítés alatt köteles lenyomásokat csinálsz csigán.
Az edzés során pedig egykezes lenyomásokat végezz, mert sokkal koncentráltabban kivitelezhető, mint a kétkezesek, így jobban tudsz figyelni az izommunkára.

Tolódzkodás
Hogyha homorítasz a gyakorlat közben, akkor dolgozol leginkább tricepszre – ha előre dőlsz, akkor pedig inkább a mellizmodra.

Homlokhoz emelés
Ez a gyakorlat kiváló arra, hogy alaposan lenyújtsa a tricepszet, ráadásul megdolgoztatja azt a részét, ami a többi gyakorlat alatt minimális szerepet kap.

Mindegyik gyakorlat során törekedj a könyök ízület védelmére, koncentráld a mozgásod, hogy ne erőltesd túl. Ügyelj rá, hogy ne a súlyok dolgozzanak (lendület), hanem az izmaid. Ismétlések tekintetében, pedig minimum 3×8-as szettekben gondolkodj, ha tényleg el akarod érni a célod: a kidolgozott tricepszeket!