Szervezetünk legfőbb energiaraktára a zsírréteg, ezért ez az utolsó “fakk”, amibe nyúl, hogy ne essünk össze. Hogy az edzés során egyből ebből a tárolóból plántáljon belénk szervezetünk energiát, első sorban arra van szükségünk, hogy kevesebb kalóriát vigyünk be, mint amennyit elégetünk az edzés alatt.

A kardio is király dolog, de az aerob edzés során sokkal magasabb az oxigén felvétel, ami segít úgymond belobbantani a zsírt. Érdemes beszereznünk tehát egy pulzus mérőt. Hogy miért? Hallottál már a zsírégető pulzus tartományról? A maximális pulzus képlete: 220- életkor. Az eredmény 65-75%-a pedig a zsírégető sáv.

Legalább 35-40 perc, mire szervezetünk felismeri, hogy aerob edzést folytatunk. Tehát hiába végeznénk a gyakorlatokat magas intenzitással, csak annyit érnénk el vele, hogy kifáradunk. Ellenben közepes intenzitással bő zsírrétegeket égethetünk el. 

Költséghatékonyan, kütyü nélkül is belőhető ez a zóna:
Míg egyenletesen tudunk edzés közben lélegezni, addig a középső tartományban mozgunk. Mikor már zihálunk, hamar vegyük visszább a tempót, mert elértük a magas intenzitás szintjét.

És hogy milyen edzést ajánlunk a zsírégetésre? Futást, bicajozást, az úszást, valamint a zsírégető csoportos órákat.