A kerületi zebraprogram keretében a kerületi önkormányzat öt helyen épít új gyalogos-átkelőhelyet. A Tegzes utcában a Szabina és a Kapisztrán utca közötti szakaszon, a Háros utcában a Jégmadár utcánál már el is készült a kivitelezés.

 

Az új zebrák létesítése során a jelzőtáblák kihelyezése és a burkolati jelek felfestése mellett szükséges volt az akadálymentesített járdacsatlakozások kiépítése, a gyalogos átkelőhely és környezetében a vízelvezetés megoldása,  a taktilis jelek beépítése is. Ezenkívül a gyalogátkelők környezetében a Budapesti dísz- és közvilágítási kft. kiépítette/ fejlesztette a világítást is. A beruházás túlnyomó részben a kerületi önkormányzat finanszírozásában valósult meg, az említett Budapesti dísz- és közvilágítási kft. és a Budapest közút Zrt. részvételével. Utóbbi a táblák kihelyezését és a szükséges útburkolat-javítást és a felfestéseket vállalta a kerület kérésére. Az útburkolati jelek felfestése most az időjárás miatt csak ideiglenesen volt lehetséges, ezt a kerület készíttette el. A jobb idő beköszöntével lehet gondoskodni a végleges felfestésekről.

További 2 gyalogos-átkelőhely kiépítése is folyamatban van, így hamarosan az Ady Endre úton a Tordai útnál, valamint a Bajcsy-Zsilinszky úton a Kápolna utcánál is biztonságban közlekedhetnek a gyalogosok.

Az Ady-Pék csomópontban tervezett gyalogos átkelőhely létesítése előre láthatóan csúszik, mert a BKV arról értesítette önkormányzatunkat, hogy a területen fejlesztési tervei vannak, amelyek egyeztetése jelenleg is zajlik.

forrás: https://budafokteteny.hu