Több mint 1000 fát osztott szét díjmentesen a kerületiek közt a 10 millió Fa Alapítvány kerületi csoportja és az önkormányzat.

Madárberkenye, liliomfa, hegyi juhar és törökmogyoró — néhány azon fafajok közül, amelyek az akciónak köszönhetően már a kerületi kerteket gazdagítják.

A Budafok-Tétény önkormányzata és a 10 millió Fa Alapítvány kerületi csoportja által meghirdetett programban eleinte 600 csemetére várták a jelentkezőket, azonban a nagy sikerre való tekintettel további 600 tő átvételére lehetett jelentkezni az elmúlt hetekben. A közös akció során így 1200 facsemete talált gazdára.

A program célja az volt, hogy a díjmentes csemeteosztáson keresztül minél több ember figyelmét felhívják a környezetvédelem fontosságára.

A facsemeték átvételére a zold22.hu oldalon lehetett regisztrálni, amelyet a járványhelyzetre való tekintettel házhoz is szállítottak. A regisztráció most lezárult, azonban tavasszal újabb, környezettudatos akcióra számíthatnak a kerületiek, melynek részleteit honlapunkon és a zold22.hu, valamint a www.budafoktetenyert.hu honlapon tesszük közzé.

Fotó: Horváth Tamás

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/nagy-sikerrel-zarult-a-facsemeteosztas