Vasárnap kigyulladt egy kétszintes családi ház a kerületben. A házban élő érintetteknek az önkormányzat azonnal felajánlotta segítségét. A Családsegítő szakemberei jelenleg is egyeztetnek a károsultakkal.

Nagy füstre és lángokra lettek figyelmesek a VII. utca lakói vasárnap délután. A helyszínre érkező tűzoltók több kerületből vonultak a tűz eloltására. A családi ház teljes terjedelmében lángolt, az épületből egy embert kellett kimenekíteni.  A tűzoltók több oldalról támadták meg a lángokat, hat vízsugárral eloltották a tüzet. Sajnálatos módon hárman megsérültek a tűzben, így őket kórházba szállították a mentők.

A Budafok-Tétény Családsegítő és Gyermekjóléti Központ munkatársai a mai napon felvették a károsultakkal a kapcsolatot és felmérték igényeiket. A Családok Átmeneti Otthonában azonnali elhelyezést kínált fel az önkormányzat számukra, ezt azonban egyelőre nem kívánják igénybe venni. Sikerült megoldani a szociális étkeztetésüket, ami melegételhez juttatja őket, továbbá tájékoztatást kaptak a krízis támogatás igénybevételének lehetőségéről, amely egyszeri pénzbeli támogatást jelent a károk enyhítése céljából. Mindennapi használati tárgyak és a ruházatuk mielőbbi pótlására munkatársaink az Adománypont szolgáltatásait ajánlották figyelmükbe.

A Családsegítő szakemberei jelenleg is egyeztetnek a családdal a további lehetőségekről.

Fotó: MTI

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/az-onkormanyzat-segiti-a-hetvegi-tuzeset-karosultjait