A járványhelyzetre való tekintettel megváltozik az április 17-re tervezett szemétszedés időpontja, melyről a későbbiekben tájékoztatjuk a kerületi lakosságot.

Önkormányzatunk elkötelezett szerepet vállal természeti kincseink, rétjeink, erdőink, vizeink, vagyis a minket körülvevő környezet védelmében. Krieger Krisztina önkormányzati képviselőként és a Környezetvédelmi Bizottság alelnökeként Kovács István elnökkel számos alkalommal szervezett nagyszabású szemétszedési akciót. Tavaly november elején például közel 80 fős önkéntes csapat részvételével a Duna-partot tisztították meg a rengeteg szeméttől.

Áprilisban újabb terület, a Tétényi-fennsík Kamaraerdő és a 7-es út közötti szakaszának megtisztítására készültek, azonban a helyi operatív törzs javaslatára elhalasztották. A pótlásra egy későbbi időpontban kerülhet sor, melyről honlapunkon, illetve közösségi csatornáinkon is tájékoztatást adunk.

Önkormányzatunk a kialakult járványhelyzet ellenére továbbra is kiemelt figyelmet fordít a valamennyiünk számára élhetőbb, és szebb környezet biztosítására. Ezért a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. budafok-tétényi csoportvezetőjével közösen a kerület illegálishulladék-térképének kidolgozását kezdte meg, amelynek segítségével fokozottabb és célirányosabb ellenőrzéseket végezhetnek, megakadályozva ezzel az újabb hulladék elhelyezését.

A tiszta környezet valamennyiünk számára fontos, kérjük, ön se szemeteljen!

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/elhalasztjak-a-szemetszedest