Csapatunk 3-0-ra kikapott a Puskás Akadémia vendégeként az OTP Bank Liga 11. fordulójában.

Ez nem a mi meccsünk volt. A háromhetes “kényszerszünetben” rengeteget dolgoztunk azért, hogy eredményesen térjünk vissza, de a befektetett munkának Felcsúton kevés jele látszódott.

Ráadásul húsz percnyi játék után változtatnunk kellett a védelem tengelyében: Vaszicsku Gergő megsérült, Khiesz Kornélnak kellett bemelegítés nélkül beállnia pályafutása első NB I-es mérkőzésén.

Nem ő volt az egyetlen bemutatkozónk. Kirják Henrik is először lépett pályára az élvonalban.

Az első félórában a helyenként a sportszerűség határát átlépő Puskás Akadémia ragadta magához a kezdeményezést, a mieink első lövési kísérlete Skribek Alen nevéhez fűződött a 35. percben. Szélsőnk jobbról húzott befelé, majd 18 méterről, ballal lőtt, de nem talált kaput. Három perccrel később Kulcsár Kornél szabadrúgásból ívelt a felcsúti kapu elé, Khieszről a bal alsó sarok felé perdült a labda, Tóth Balázs azonban leért a kósza labdára.

A 39. percben hátrányba kerültünk: egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalról Kiss Tamás készített elé, Josip Knežević pedig hat méterről a hálóba továbbított. (1-0)

A szünetben kettős is cseréltünk, Szabó Máté és Takács Ronald is beállt. Hiába vettük át a mérkőzés irányítását és próbáltunk helyzeteket kidolgozni az ellenfél kapuja előtt, az 58. percben egy kontratámadás végén a Puskás Akadémia talált be. Antonio Mance futott el a balösszekötő helyén, majd 18 méterről a hosszú sarokba tekert. (2-0)

Kovács Dávid szabadrúgásával válaszolhattunk volna, csapatkapitányunk 18 méteres lövése azonban kevéssel elkerülte a jobb felső sarkot.

A 72. percben pedig eldőlt a meccs. Egy újabb kontra jött, Knežević labdájával Mance lépett ki üresen és a kifutó Póser Dániel mellett 10 méterről a jobb alsó sarokba gurított. (3-0)

A zárt kapus mérkőzés második félidejének történéseit már a televíziónézők sem láthattak, mert a közmédia sportcsatornáján  – műszaki hiba miatt – megszakadt a közvetítés.

OTP Bank Liga, 11. forduló
Puskás Akadémia FC-Budafoki MTE 3-0 (1-0)
Pancho Aréna, zárt kapuk mögött
vezette: Pillók Ádám

Gólszerzők: Knežević (’39), Mance (’57, ’72)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Meissner, Spandler, Nagy Zs. – Plšek, Urblík – Slagveer (Weslen Junior ’77), Knežević, Kiss T. – Mance
Vezetőedző: Hornyák Zsolt

BMTE: Póser – Margitics, Vaszicsku (Khiesz ’22), Nikolić, Kirják – Micsinai, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Szabó M. ’46), Kulcsár K. (Zsóri ’60), Skribek (Takács R. ’46) – Kovács D. (Lőrinczy ’77)
Vezetőedző: Csizmadia Csaba

forrás: http://www.budafokimte.hu/hu/nem_erdemeltunk_tobbet_felcsuton_20201121