Németh Zsolt: Továbbra is kérjük kitartásukat

A Covid „hullámai” alatt fáradhatatlanul teljesítő kerületi orvosokat, ápolónőket, egészségügyi dolgozókat köszöntötték szeptember végén a Promontor Étteremben. A számlát az erre a célra létrehozott szolidaritási alapból állták ezúttal is, segítve ezzel egyúttal a járvány alatt jelentős veszteséggel működő éttermeket.

Ezekben a hetekben már nem ez az első eset, hogy vendégül látták a mindennapok hőseit, azaz a járvány idején helytállókat. Legutóbb a mentőket és a Dél-budai Egészségügyi Szolgálat Közhasznú Nonprofit Kft. félszáz dolgozóját köszöntötték a Promontor Étteremben, ez utóbbin részt vett Németh Zsolt országgyűlési képviselő is, aki mindenekelőtt leszögezte köszöntőjében, hogy a kerületi egészségügyi dolgozók az elmúlt időszakban „fantasztikusan teljesítettek, és a lakosok, valamint a helyi operatív törzs is kiválóan működött együtt”.

– Ebben a nehéz helyzetben fontos feladatunk elismerni valamennyiük munkáját, amelyre továbbra is számítunk, s kérjük a következendő időszakban is kitartásukat. Örömünkre szolgál, hogy e kezdeményezés, azaz a vendéglátás mögé állt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a helyi Ipartestület. A nívós Promontor Étterem is jól jár, hiszen ezzel a rendezvénnyel is igyekszünk segíteni az újraindításban, mert nekünk fontos, hogy a gazdaság a járvány előtti pályán haladjon – tette hozzá.

Juhász Gábor, a vendéglátóhely ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy minden hasonló rendezvény újabb lendületet ad munkájukhoz, ezért is vállalták szívesen a kerületi egészségügyi dolgozók megvendégelését, ami egyben jó reklám is nekik, mert biztos benne, hogy ha jól érezték magukat a vacsorán, viszik tovább jó hírüket.

– Mi Budafokon nemcsak egy étterem vagyunk, hanem az évek alatt lokálpatriótákká is váltunk, akik szívesen tesznek a kerületért – toldotta meg mondandóját.

– Karsay Ferenc polgármester is megköszönte még a vacsora előtt a rendelőintézet dolgozóinak áldozatos munkáját, és hozzátette: – Kívánom, hogy jól érezzék magukat, és legyen idejük kipihenni fáradalmaikat, mert a negyedik hullám itt van a küszöbünkön… Figyeljünk egymásra!

Kiss Norbert, a rendelőintézet ügyvezető igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy 120 dolgozójuk közül most csak ötvenet köszönthetnek itt, mert a többiek éppen ebben az időszakban is dolgoznak délutános műszakban.

– Valóban megterhelő volt számunkra az elmúlt időszak – mondta –, különösen májusig, szabadságra sem mehettek dolgozóink. Felborult az életünk, de ígérhetem, továbbra is mindent megteszünk, hogy a lakosságot színvonalas egészségügyi ellásban részesítsük! Jóleső érzés, hogy ily módon is megköszönik eddigi munkánkat.

Ezután jöhetett a finom vacsora az almás pitével. Jurás László önkormányzati képviselő, a helyi Ipartestület elnöke végezetül örömmel újságolta, hogy összesen 540 kerületi „mindennapok hőse” részesülhet az elkövetkezendő hetekben hasonló vacsoraélményben. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából szervezett ingyenes vendéglátások következő két állomása az István Tanya Vendéglőben és a Seybold Garab Pincészetben volt. Az előbbi helyen a Budai Nagy Antal Gimnázium dolgozóit, az utóbbin az óvónőket látták vendégül.

(Temesi László)

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/koszonet-az-egeszsegugyi-dolgozoknak