Szélsőnk átengedte a tizenegyes jogát Szendrei Norbertnek

Nemcsak várakozáson felüli szereplésével, hanem fair play díjra esélyes cselekedetekkel is felhívja magára a figyelmet a Budafoki MTE, illetve klubunk egy-egy játékosa. Az, hogy eleget tettünk a Budapest Honvéd kérésének, és december 23-ra halasztottuk a 10. fordulóban esedékes bajnoki mérkőzést, már az egész országban szóbeszéd tárgya. Arra viszont kevesebben figyeltek fel, hogy az Oroszország elleni U21-es válogatott mérkőzésen szélsőnk, Szabó Máté átengedte a tizenegyesrúgás jogát Szendrei Norbertnek, a Honvéd 20 éves középpályásának.

„Megbeszéltem mindenkivel, hogy én rúgom a büntetőt, de amikor letettem a labdát a mészpontra, Szendrei Norbert megkért, hogy hadd lője ő a tizenegyest – idézte fel Szabó Máté a pénteki, Oroszország ellen 2-0-ra megnyert felkészülési mérkőzés 51. percében történteket.

A villámgyors budafoki szélső nem először tett hasonló gesztust, mohácsi kupameccsünkön a bajnoki eltiltását töltő Zsóri Dánielnek adta át a büntetőrúgás lehetőséget – mintegy fájdalomdíjul –, akinek akkor különösen sokat jelentett ez a tizenegyes és a gól.

„Minden labdarúgónak fontos a gólszerzés, különösen címeres mezben – kanyarodott vissza az oroszok elleni találkozóhoz Máté. – Nagyon szerettem volna én rúgni a tizenegyest, de a lényeg, hogy nyert a csapat. Norbi egyébként megköszönte, hogy átengedtem neki a lehetőséget.”

A márciusban kezdődő, magyar–szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő U21-es válogatottnak a mieinknél magasabban jegyzett orosz együttes elleni volt az első győzelme Gera Zoltán irányításával.

„Örültünk a sikernek, de csínján bántunk az ünnepléssel – folytatta a szélső. – Már az előző két összetartás közben érezni lehetett, hogy fejlődtünk, ám akkor mindez az eredményben nem mutatkozott meg. Oroszország ellen a pályán kevésbé éreztem a két csapat játékoskeretének értéke közti jelentős különbséget. Egységesek voltunk és jobban akartuk a győzelmet. Lassabban vettük fel ugyan a ritmust és az első negyedórában beszorultunk, később viszont nekünk voltak helyzeteink. Ez rám is igaz, az elején nem találtam a helyem, de aztán feljavult a játékom.

Válogatottunk vasárnap Debrecenbe utazott volna, ahol hétfőn – lapzárta után – az NB II-ben szereplő DVSC ellen folytatta volna a gyakorlást. Csakhogy mivel a masszőr koronavírustesztje pozitív lett, ezért a mérkőzés sajnos elmaradt. (Ch. Gáll)

Videó: https://www.facebook.com/M4Sport.hu/videos/862363611178445/

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/szabo-mate-a-valogatottban-is-sportszeruen-viselkedett