Harminckilenc budafoki földutat aszfaltoztak le tavaly nyáron és ősszel, nagyrészt fővárosi pályázati pénzből, bár az önkormányzatnak is ki kellett az összeget egészítenie.

A projektet az önkormányzat kisebb egységekre bontotta, és így adott megbízást a munkák elvégzésére. Egy újságcikk nyomán a Transparency International azt állította, hogy az önkormányzat szabálytalanul írt ki 5 pályázatot, így a Közbeszerzési Döntőbizottság elé került a projekt

A bizottság idén januárban 3 millió forint bírságot szabott ki az önkormányzatra. Budafok-Tétény vitatta a döntést, hiszen a 39 utca, bár némelyik találkozott egymással, nem alkotott egységes egészet. Sőt, mint az a későbbi peres eljárásban kiderült, az utcák “önmagukban is használhatóak” voltak.

Az önkormányzat kifizette a bírságot, de perre ment. A bíróság – a huszonketto.hu információi szerint – jogerősen úgy döntött, hogy új eljárásra kötelezi a KD-t, a pénzt pedig vissza kell utalniuk az önkormányzatnak.

forrás: https://22.kerulet.ittlakunk.hu/helyi-politika/201117/jogszeru-volt-minden-az-onkormanyzat-visszakap-harom-milliot-kozbeszerzesi