Az újra kihirdetett veszélyhelyzet miatt ingyenes lett a parkolás – egyelőre 90 napra – a főváros fizetős övezeteiben. Az intézkedés deklarált célja, hogy a tömegközlekedés helyett aki teheti, autózzon inkább, ezzel is csökkentve a fertőzés lehetőségét. Nem mindenki örül azonban ennek.

Sokan úgy vélik, a tavaszihoz hasonlóan most is parkolási káosz alakul ki a városban, a helyi lakók pedig nem tudnak majd parkolni. Az ingyenesség ráadásul a kerületeknek újabb bevételkiesést jelent, egyesek szerint a kormány így vérezteti ki a kerületi parkolótársaságokat és rajtuk keresztül az önkormányzatokat.

Tóth József 13. kerületi polgármester ezt írja a Facebookon: “A parkolás ingyenessé tétele politikai és nem járvány elleni intézkedés. A kerületben élők tavasszal már megtapasztalhatták ennek hatásait: forgalmi dugók, hosszas helykeresés és szabálytalan parkolás. Az ingyenesség miatti bevételkiesés tovább sújtja a kerületben élőket: beruházásoktól és fejlesztésektől veszi el a pénzt”.

Tavasszal az ingyenessé tett parkolás miatt a 13. kerület 1 milliárd forintos bevételkieséssel számolt, a VI. kerület pedig 115 millió forint bevételcsökkenésre számított.

Az ingyenesség persze a pénztárcánknak kedvez, de kétséges, a járvány szempontjából van-e értelme neki. Ráadásul ha megismétlődik a tavaszi helyzet, keringhetünk megint a városban, amíg szabad parkolóhelyet találunk, ezzel is tovább szennyezve a levegőt.

Ti mit gondoltok: jó ötletnek tartjátok a parkolás ingyenessé tételét vagy sem? Szerintetek hasznos ez a járvány szempontjából? Írjátok meg a véleményeteket!

forrás: https://22.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/201106/ingyenes-lett-parkolas-varosban-kinek-jo-es-kinek-rossz-ez