Diákok indítottak online petíciót, amelyben a felsőoktatási intézmények, középiskolák és általános iskolai felső tagozatok bezárását, tehát a digitális oktatásra való átállást követelik – írja a Mérce.

„Függesszék fel a személyes oktatást a felsőoktatási intézményekben és középiskolákban, valamint az általános iskolák felső tagozatában, az alsósok számára pedig biztosítsanak megfelelő biztonságú oktatást, amennyiben számukra nem megfelelő a digitális tanrend!” – olvasható a petícióban.

Az intézkedés szerintük a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt szükséges, mint írják, „diákjaink, tanáraink és családjaik életének megóvása érdekében”.

A további szigorításokat, beleértve az iskolabezárást egyre többen támogatják a Fideszen belül is – írta a hvg.hu –, de a kormány egyelőre kitart amellett, hogy „az országnak működnie kell”, és mindenáron próbálják elkerülni a digitális átállást.

Orbán Viktor úgy nyilatkozott pénteken, hogy nem a szabályok számának szaporításában, hanem a már meghozott szabályok betartatásában látja a helyzet kulcsát.

A Pedagógusok Szakszervezete korábban már kérte, hogy biztosítsák a tanárok rendszeres tesztelését, a veszélyeztetett pedagógusokat pedig mentesítsék a munkavégzés alól. A kormányzat mindkét kérést elutasította.

forrás: https://22.kerulet.ittlakunk.hu/egeszseg/201030/peticiot-inditottak-az-iskolak-bezarasaert