Elutasította az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a Budafok fellebbezését Zsóri Dániel piros lapja kapcsán, így az Újpest elleni bajnokin kiállított támadónak négy meccset kell kihagynia.

A 19 éves Puskás-díjas támadót az Újpest elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában állította ki Zierkelbach Péter játékvezető, miután alattomosan megtaposta a földön fekvő Kire Ristevskit. A lila-fehérek északmacedón válogatott védője nem hagyta annyiban, felpattant és meglökte a dél-budaiak játékosát.

– Miután beálltam tíz percre rá már elkezdett provokálni, könyökölgetni. A végén visszaléptem, véletlenül megtapostam, utána újra könyökölt. A játékvezető mindkettőnket kiállított, de nem az én dolgom eldönteni a büntetés mértéké. Úgy gondolom, ezt vissza kell nézni – mondta az ominózus eset után M4 Sportnak Zsóri Dániel, aki másfél év után szerzett újra gólt az élvonalban.

Az MLSZ Fegyelmi bizottsága az augusztus 25-i ülésén meghozta a döntését, amelyen eldőlt, hogy Zsórit négy, Ristevskit három soron következő bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A Budafok fellebbezett a magyar szövetségnél Zsóri piros lapja ellen, ám a FEB nem adott helyt az újonc kérelmének, s helyben hagyta a jelenlegi idényben egy gólnál járó futballista négymeccses eltiltását.

– Zsóri Dániel rosszul reagált az újpesti játékos provokációjára, de biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben másképp cselekszik majd hasonló helyzetben. Ez most egy drága lecke számára – fogalmazott a budafokimte.hu-nak Oláh Lóránt sportigazgató.

Zsóri a Fehérvár elleni bajnoki mellett a Mezőkövesd (szeptember 12.), a Ferencváros (szeptember 26.), MTK Budapest (október 3.) elleni találkozót kénytelen kihagyni.

forrás: http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/budafok/nb-i-zsori-durva-taposasa-utan-fellebbezett-a-budafok-igy-dontott-az-mlsz-az-eltiltasarol