Promontor Kertvendéglő Budafok egy műemlékvédett, már több mint 100 éve vendégeket fogadó házában műkődik. A városrész központjában, a Városháza térnél találjuk, vagyis épp annál a megállónál, ahol többek között a 8E busz és a 47-es villamos is megáll. Tehát ha valamelyik hétvégén kiruccannánk a belvárosból egy sváb fogásokban dúskáló ebédre vagy egy ilyen ebéddel egybekötött kirándulásra, ide akár BKV-val is könnyedén kijuthatunk. A jutalom Törleyben, kastélyokban, pezsgőben, borban és kisvárosi hangulatban mérhető idő lesz, a Promontorban például bármikor meggyőznek róla, hogy minden ételnek jól áll valamilyen pezsgő. Jó időben ér a teraszt választani, mellé pedig minimum egy nagy serpenyő császármorzsát.

Promontor Kertvendéglő

Ezt a kedves kis budafoki városrészt szeretnénk még hangulatosabbá tenni, megidézni a budai kisvendéglők miliőjét. Az épületek régiek, szépen felújítottak és kellemes környezet veszi körül őket. A Bécs környéki Grinzinghez hasonlóan a kertes vendéglőkkel teli élményt szeretnénk elhozni a Budafok számára. Szeretnénk mindezt úgy, hogy azért ízig-vérig budafoki maradjon. Aki ízelítőt szeretne kapni a konyha fogásaiból, s ezt leöblítené valamelyik helyi pincészet borával, az mindenképpen tegyen egy próbát.

Megtaláltuk a lokáció legjobb hentesét, innen vesszük a napi friss húsárut. Innen származik a zöldségesünk és a pék is, akitől a kenyeret vesszük. A budafoki piacról érkezik a savanyúság is. Az Etyek-Budai Borvidék központjaként, a helyi gazdák csendes borait végigkóstolva a legjobbakat válogattuk a borlapunkra. A budafoki pezsgős hagyományokat tisztelve választottuk ki a ház pezsgőjét és minden pezsgő borunk helyi pincétől származik. Az étterem enteriőrjét is úgy alakítottuk ki, hogy barátságos és otthonos legyen, ami jól illeszkedik az épület adottságaihoz és minden szegletében hordozza Budafok hangulatát és pezsgő történelmét. Sikerült két nagy presztízsű német sörmárkával megállapodni és egyedüli budafoki étteremként ennek a két világhírű sörgyárnak a söreit csapoljuk, hogy a sváb hagyományokat tovább vigyük.

Az épületegyüttes másik szárnyában, közvetlenül a Promontor Kertvendéglő szomszédságában nyitottuk a Budafoki Gyors nevű gyorséttermünket. Tudtuk, hogy a korábban kocsmaként funkcionáló helyiséget nem akarjuk újra megnyitni. Viszont adta magát az épület elrendezése hogy egy másik egységet is nyithatunk épületen belül. Ez pedig egy gyorsétterem lett, ami hiánypótló a városrészben. A cél az volt, hogy gyorsan házias ételeket tudjanak elfogyasztani, de a mai kívánalmaknak megfelelő környezetben, klimatizált térben, ételszagmentesen. Így akinek kevesebb ideje marad a hétköznapi étkezésre, az is megkóstolhatja azt a minőséget, amit a Promontor Kertvendéglőben kínálunk, mérsékeltebb áron. Minden helyi lakosnak és vendégünknek szeretnénk olyan gasztronómiai élményt nyújtani éttermeinkben, ahol kifogástalanul érezhetik magukat!

Régen és most

Sokat gondolkodtunk, hogy milyen típusú vendéglátóhelyet valósítsunk meg ebben a majd százéves épületben. Magunkból indultunk ki, hogy szeretjük élvezni az életet, jókat enni és inni. Ezért alapvető elképzelés volt, hogy jóízű ételekkel, finom borokkal és vendégbarát környezettel várjuk majd a minket megtisztelő közönséget. Mivel a budafoki hagyományokat is szeretnénk ápolni, – nem mellesleg mi is borbarátok vagyunk, – így a helyi csendes és pezsgő borok képezik éttermünk borkínálatát. A pezsgő, mint legfontosabb és híresebb helyi termék szintén fontos szempont volt az itallap összeállításakor. Mindezek mellett kedveljük a jó sört is, kínálunk kiemelkedő minőségű német söröket.

Amikor ezeket mind-mind végiggondoltuk és megnéztük az épület adta lehetőségeket, (borpince, kert, több helyiség) akkor született meg az ötlet, miszerint hagyományos budafoki vendéglővé szeretnénk válni, modern köntösben a szó legjobb értelmében.

Reméljük célunkat sikerrel valósítjuk meg. Tegyék próbára, milyen is egy budafoki vendéglő hangulata.

forrás: http://promontorvendeglo.hu , https://welovebudapest.com