Igazán jó, sütni való kolbászt találni majdnem akkora kihívás, mint fellelni egy jó kolbászdát. A drágábbak nem feltétlen tartalmaznak elegendő húst, az olcsóbbaknak meg gyakran híg a leve. Ha pedig végül találunk egy kedvünkre valót, nem mindig sikerül jól megsütni.

0eac2a429a92b408feab7936a1e24172.jpgDe milyen is a jó sült kolbász?
Kívül ropogós, belül omlós és szaftos.

Neked is összefutott a nyál a szádban, igaz?
Egy igazi magyarnak hetente többször az arcába kéne tolni egy jó kolbászt, mint régen! 7004_big.jpg

Gyakori jelenség az otthon sütött kolbászoknál, hogy felrobbanak a tepsiben. Ez azért fordulhat elő, mert kevés lukat szúrtunk rá és nem tud hova tágulni a forró levegőtől.

Ha meg alacsonyabb lánggal sütjük, akkor kb ott éjszakázhatunk a sütő mellett.

Hatásos praktika lehet, ha miután megsült a kolbász, egy kis vajon még megpirítjuk – így nagyobb esély van rá, hogy belül száraz, hanem omlós lesz.