Egy biztos: idén nem lesz ugyanolyan a karácsony, mint az eddigiek, nem csak azért, mert előre láthatóan nem fog esni addig a hó, de legfőképpen a kialakult helyzet végett. Viszont mi segítünk abban, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a közelgő ünnepből.

Gondolom akárcsak mi, úgy ti is nagyon várjátok a 2020-as év egyik fénypontját; a karácsonyi ebédet. 

Volt szó arról, hogy támogassuk a helyi vállalkozásokat, ezért felkerestem néhány éttermet, vajon nyitva lesznek -e karácsonykor, lesz náluk karácsonyi menü? Hiszen így nem csak támogatnánk egy helyi vállalkozást, de a legkisebb kockázattal tudnánk megoldani az ünnep ezen felét, és stressz nélkül tudnánk élvezni a finom falatokat.

Az egyik helyi étteremtől meghívást kapott a szerkesztőség a konyhára, ahol bemutatkozott a nagyon kedves és ügyes séf, ő elmondta , hogy lesz karácsonyi menü, és nem is akármilyen! – Ennek szörnyen megörültem, mert kaptam kóstolót az aznapi menüből, és egyszerűen imádtam! Akkor az ünnepi menü ettől csak jobb lehet.

– A Budafood , az egyik legjobbra értékelt kerületi étterem, amit most megértettem már , hogy miért.

Nem csak hazai ízeket szolgálnak fel, bár azok tökéletesen el vannak találva -akárcsak a nagyim csinálta volna ! – , de ínyenceknek is nagy a választék, esetleg olyanoknak, akik fogyókúráznak.

Ki ne szeretné látni az ünnepi asztalon a hazai bejgli mellett a lazackocsonyát – mely igazi különlegesség, nagyon nehéz hozzájutni, és hihetetlen finom! – mindemellett az aszalt szilvás csirkét?

Sőt! Ez még nem minden, a menün megtalálható lesz olyan hazai finomság is mint az Arany Ponty pankómorzsában, francia majonézes burgonyasalátával vagy a Szatmári aszaltszilvás töltött csirkegalantin, Lilakáposztás rétessel és a Házi kocsonya mangalica falatokkal.

Lazackocsonya?! Jól olvastam? – Igen ! Csak a Budafoodnál kapható ez az igazi ínyenc ritkaság, melyet a szerkesztőség kíváncsian várt, hogy megkóstolhassa; azt hiszem azzal mindent elmondok, hogy mindenki repetázott belőle!

Szegedi halászlé kalocsai paprikával, tükörponty patkóval , tésztával  igazi házi halászlé, minden elképzelésemet felülmúlta!

Úgy gondolom mindenki fog magának valót találni, hiszen inkább a minőségre mint a mennyiségre figyel az étterem, tekintve, hogy limitáltan lehet kapni a karácsonyi fogásokból.

Az alábbi linken tudtok rendelni:

 www.rendeles.budafood.hu

Szeretettel ; Szigeti F.