Ruhákat, háztartási eszközöket kaptak a rászorulók

Rengeteg rászoruló család és hajléktalan látogatott el május 16-án a Social Point Alapítvány által szervezett adománynapra a rózsavölgyi Poldi bácsi sörözőjébe. Tamás Lászlóné, a szervezet vezetője több hónap alatt felhalmozódott ruhaneműket, játékokat és háztartási eszközöket ajándékozott munkatársai segítségével az érkező embereknek.

A tervek szerint húsvét előtt szeretett volna a Social Point Alapítvány Budafok-Tétény csoportja adománynapot tartani, de a járványügyi szabályok miatt erre nem volt lehetőség, ezért rengeteg felajánlás gyűlt össze néhány hónap alatt. Vasárnap tíz órakor nyitotta meg kapuit a söröző, ahova maszkban és meghatározott számban lehetett csak belépni. „Mindenki nagyon türelmesen és segítőkészen várta ki a sorát az épület előtt” – mondta a szervező.

Az adományok között voltak ruhák, cipők, törülközők, háztartási eszközök és sokféle játék, minden korosztálynak. A rászorulók számára hatalmas segítség volt ez a nap, hiszen vannak olyanok, akik nem tudnak új ruhát venni maguknak és a gyermekeiknek. A válogatást követően mindenki egy tál meleg ételt is kapott a szervező csapattól: finom, háziasan elkészített csirkepörköltet tésztával és savanyúsággal. Körülbelül hatvanan jelentek meg összesen egész nap a helyszínen. A főétel mellé mindenki kapott péksüteményt és gyümölcsöt is. Volt olyan hajléktalan, akinek ez volt az aznapi első, és lehet, hogy az utolsó étkezése is. „Mindig melegség tölti el a szívemet, amikor adhatok és láthatom, hogy a rengeteg holmi jó helyre kerül” – mondta Tamás Lászlóné. Adományok még vannak, és a sok jólelkű adakozónak köszönhetően lesznek is, ezért a Social Point Alapítvány munkatársai úgy gondolták, hogy kéthetente szeretnének szervezni ruhaosztást.

(Viszkocsil Dóra)

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/adomanynap-poldi-bacsinal