Az őszi évad első koncertjén a Budafoki Dohnányi Zenekar többek között Muszorgszkij Egy kiállítás képei című művével örvendeztette meg a közönségét a Klauzál Házban. A műsorban a már említett Muszorgszkij-klasszikus előtt Dobos Dániel Silvanus című művét és Járdányi Pál hárfaversenyét hallgathatta meg a közönség. A koncerten Vizeli Máté játszott népi hegedűn és Felletár Melinda hárfázott.

Dobos Dániel Sylvanus című műve népi hegedűre és szimfonikus zenekarra íródott, és 2020 májusában hangzott el először a szerző mesterdiploma-koncertjén, a Zeneakadémián.

Járdányi Pál Erkel- és Kossuth-díjas zeneszerző, népzenekutató, zenekritikus és egyetemi tanár száz éve, 1920. január 30-án született Budapesten. Hárfaversenyét (1959) feleségének, Devescovi Erzsébet hárfaművésznek írta.

Muszorgszkij egyik legismertebb műve az Egy kiállítás képei, jellegzetesen orosz zene, a programzene mintapéldája. A mű tulajdonképpen ciklussá fűzött karakterdarabokból áll, amelyeket a szerző előző évben elhunyt építész-festő barátjának, Viktor Hartmannak posztumusz kiállítása ihletett 1874-ben.

forrás: http://bornegyed.hu/hir/evadnyito-a-budafoki-dohnanyi-zenekarral