Folyamatosan zajlanak az útépítések kerületünkben a Budapesti Útépítési Program keretében. Így a kerületi belterületi földutak már több mint kétharmada kapott aszfaltburkolatot. A kerületi önkormányzat beruházásait a kormány jelentős forrással támogatja.

Ahogy júliusban beszámoltunk róla, a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően újabb utak aszfaltozására kerülhet sor Budafok-Tétényben. A Budapesti Útépítési Program során így már 66 útszakasz épülhetett meg kerületünkben, közel 10 kilométernyi hosszban.

A Budapesti Útépítési Program keretében július óta megépült 8 útszakasz:

Diófa utca

Szalontai-Ménes utca

Halom utca

Só utca (Pannónia utca-lépcső)

231963 hrsz. útszakasz (Kormorán u.-Rudnyánszky u.)

228409/80 hrsz. (Irsai Olivér utcából nyíló zsákutca)

234475/25 hrsz. (Pedellus utcából nyíló zsákutca)

XI. utca (Gyula vezér út-XI. u. 42. sz)

Jelenleg pedig a Móricz Zsigmond utcában (Géza utca-Móricz Zsigmond utca 9. szám között) és a Mária utcában zajlik az utak burkolása.

Több olyan útszakasz is van, amelyek kiépítésére támogatást nyert az önkormányzat és meg is kötötte a szükséges vállalkozói szerződést, azonban a kivitelezés mégsem kezdődhetett meg. Ennek oka, hogy az útépítés előtt még hiányzó közművet kell építeni, vagy nem sikerült még végrehajtani a szükséges szabályozást, ugyanis ehhez minden utcabeli ingatlantulajdonos hozzájárulása szükséges. Köszönjük azoknak a lakóknak, akik hozzájárulásukkal segítették a kerületi utak korszerűsítését.

A beruházások kormányzati forrásból, az önkormányzat által biztosított jelentős önrésszel kiegészítve valósul meg.

 

Fotó: Horváth Tamás

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/szepen-halad-az-utak-aszfaltozasa