Drámai történet jutott a huszonketto.hu tudomására. Egy nyolcvan feletti budafok-felsővárosi hölgy fia negyvenmilliós hitelt vett fel, a család nem tudta fizetni, s most árvereznék anyjának a házát, mert ő volt a kezes.

Az idős asszony lányával együtt lakik az ingatlanban, ahonnan muszáj kiköltözniük, hiszen a családtag negyvenmilliót felvett, sajnos elhunyt, s nem fizették vissza a pénzt. A házat elárverezik a tartozás miatt. Az önkormányzat, noha az ügyhöz semmi köze, hiszen nem önkormányzati ingatlanról van szó, hanem egy magántulajdonúról, melyre hitelt vettek fel, mégis megpróbált segíteni.

A két asszony azonban nem fogadott el semmilyen segítséget, önkormányzati lakás iránti kérelmet sem adtak be. A Szociális Szolgálat és a Családsegítő Központ is felajánlotta szolgáltatásait, de elmondásuk szerint a kilakoltatás előtt állók velük sem voltak együttműködőek. Az idősebb hölgy többször hangoztatta, hogy ő azon a telken született és ott is fog meghalni, s majd lesz valahogy. Csakhogy a negyvenmilliós tartozásuk miatt ez korántsem egyszerű. A rendőrök szintén segítő szándékkal háromszor is felkeresték őket, de ők se jutottak semmire.

Még a végrehajtó is empatikusan áll az ügyhöz, de a dolgát végzi. A helyi plébános felajánlotta: lehetővé teszi, hogy az esetleges lakáskiürítést követően az idősebb hölgyet addig, amíg elhelyezése nem lesz megoldott, befogadja a káplánszobába. Az érdi Napfény Otthon is fogadná az idős asszonyt 5 napon belül két negatív COVID teszttel 48 órás különbséggel, illetve negatív székleteredmény esetén, de nem akar idősotthonba menni. Az ügy szomorú és tanulságos.

Felveti annak a kérdését, vajon milyen kockázatokat rejt egy negyvenmilliós hitel felvétele, ha egyetemleges adós lesz valaki, és nem a tervek szerint alakulnak a dolgok, hanem történik valami nagyobb baj. S kérdéses az is, lehet-e segíteni valakinek, aki azt nem akarja, mert szegény nehezen birkózik meg a kétségbeejtő tényekkel. Csak reménykedni tudunk, hogy valamiképpen lesz majd happy end…

forrás: https://huszonketto.hu/eluszott-a-haza-a-budafoki-asszonynak-ott-akar-meghalni/