Szeptember 28-ától lehet regisztrálni a házhoz menő ingyenes ágdarálási programra. Az akció keretében, tekintettel az elmaradt tavaszi programra, 10 hét helyett 12 hétig vehető igénybe a helyben történő aprítékolás.

Csak úgy, mint a korábbi években valamennyi budafok-tétényi, kertvárosi lakos jelentkezhet a kerti gallyak (1 évnél idősebb fásszárú növények) helyben történő, amelyet most is ingyen biztosít az önkormányzat. A kerttulajdonosok jól tudják, hogy a kerti zöldhulladék talajjavító anyagként hasznosítható az aprítás után, de kiválóan alkalmas talajtakarásra (nedvesség visszatartására), illetve komposztálásra is.

Az akcióra jelentkezni szeptember 28-ától a http://www.komposztmester.hu/jelentkezes webcímen lehet, ahol megadott napokra regisztrálhatnak a lakosok. A regisztrációt követően október 1-jén indul az ágdarálás.

A feltételek a már megszokottak:

  • Egy lakcímen szezononként egy alkalommal, maximum 5 köbméter gally aprítására van lehetőség az akció keretében.
  • Fontos, hogy csak tiszta, szennyeződés- és egyéb zöldhulladék-mentes (pl. kaszálék, lehullott lomblevél) gallyakat tud a gép feldarabolni.
  • Az apríték felhasználásáról a lakosnak kell gondoskodnia.
  • A gallyhalmot telken belül vagy közeli közterületen kell kikészíteni úgy, hogy a forgalmat ne akadályozza, és minimum három kocsiállás szabadon maradjon a halom közelében az adott napon.
  • Továbbá kérjük, hogy figyelmesen olvassák el a regisztrációs honlapon található további információkat, hogy zökkenőmentes, gyors munkavégzéssel minél több lakosnak tudjanak segíteni a zöldhulladék feldolgozásában és a környezettudatos kertgondozásban.

Regisztráció szeptember 28-ától a http://www.komposztmester.hu/jelentkezes honlapon.

 

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/iden-is-meghirdeti-az-onkormanyzat-az-ingyenes-agdaralasi-programjat