Ingyenes buszjárattal indult el a Budafoki Pincejárat augusztus 1-jén. A pincékben és a Duna-parti vendégváró helyeken zenés programokkal, pincesétákkal és borkóstolóval várták a vendégeket.

A Herman Ottó Intézet jóvoltából ingyenes helyi kisbuszkörjárattal szállították a vendégeket a budafoki pincékbe és vendéglátóhelyekre augusztus 1-jén. A Budafoki Pincejárat programjaira óránként indultak a buszok a XXII. kerületi városházától. A Záborszky Pincében borkóstolóval egybekötött pincesétákat szerveztek, és az egykori pestiskápolnát is megtekinthették a látogatók.

A Várszegi Pincészet borteraszán különleges hangulatú borkóstoló és látványkonyha várta a vendégeket. A Törley Pezsgőmanufaktúrában a vezetett pincelátogatások mellett este fellépett a Swing á la Django, a Myrtill és a Swinguistique, miközben Molnár Zoltán Anamorf roma portrék című kiállítását is megtekinthettük. A Duna-parton, a Vasmacska terasz étteremben gasztroest volt, ahol a „pincejárat” jelszó bemondásával tíz százalék kedvezmény és egy pohár bor járt a fogyasztóknak. A Sauska Pincészetnél szintén különleges pincetúrát szerveztek pezsgőkóstolóval. A DunaFok Szabadidőközpontban működő DP BBQ büfében a Budafoki Borlap válogatását ízlelgethették a vendégek. Nyitva állt a Barlanglakás Emlékmúzeum is, ahol a tárlatvezetés mellett Berendi Nándor harmonikajátéka szórakoztatta az érdeklődőket.

Forrás: http://bornegyed.hu