Karsay Ferenc polgármester azt mondta: igazán büszke arra, hogy ilyen sok kerületi tagintézmény vett részt a kezdeményezésben. A polgármester személyesen is ellátogatott az egyik tagóvodába.

A „LÉLEKMOZGATÓ” elnevezésű program révén a gyerekek megismerhetik a fogyatékkal élő társaik hétköznapjait, nehézségeit, hogy milyen akadályokkal kell megküzdeniük.

A Magyar Parasport Napját 2018 óta ünnepeljük hazánkban. Ebből az alkalomból a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége minden évben meghirdeti a „LÉLEKMOZGATÓ” elnevezésű programját, amelyhez óvodák és iskolák egyaránt csatlakozhatnak. A program során a gyerekek életkoruknak megfelelő játékos feladatokat végeznek, amelyeknek köszönhetően betekintést nyerhetnek a fogyatékkal élők világába.

Kerületünkben idén 8 tagóvoda jelentkezett a kezdeményezésre. Karsay Ferenc polgármester elmondta: nagyon fontosnak tartja ezt a fantasztikus programot és igazán örül annak, hogy ilyen sok tagóvoda csatlakozott hozzá. A polgármester hangsúlyozta: fontos, hogy a gyerekek minél kisebb korban megtanulják elfogadni egymást és megtapasztalják azt, hogy milyen nehézségekkel szembesülnek a fogyatékkal élő társaik. Hozzátette: nagyon izgalmas volt látni, hogy a gyerekek milyen feladatokat végeztek és milyen eszközöket használtak. A polgármester kiemelte: büszke arra, hogy már hagyománnyá vált a „LÉLEKMOZGATÓ” program a kerületi oktatási intézményekben. Karsay Ferenc úgy fogalmazott: nagyon fontos az elfogadás, ezért is örül annak, hogy tavaly az Elágazás parknál megnyitotta kapuit a Befogadó játszótér, ahol együtt szerezhetnek közös élményeket a különböző testi, szellemi adottsággal rendelkező gyermekek és ép társaik.

A „LÉLEKMOZGATÓ” programhoz idén az alábbi kerületi tagóvodák csatlakoztak: Árnyaskert, Bartók, Huncutka, Leányka, Maci, Szivárvány, Tündérkert, Varázskastély. A Maci tagóvoda már tavaly is csatlakozott a felhíváshoz. Idén is különböző foglalkozásokat szerveztek az alkalomra.

A legkisebbek bekötött szemmel válogattak tárgyak között, majd tapintás után meg is kellett nevezniük azt. Kipróbálták azt is, milyen ülve végezni a labdajátékokat. A játékos, érzékenyítő feladatokon több mint 700 kerületi óvodás vett részt.

forrás: https://budafokteteny.hu/hir/nyolc-tagovoda-csatlakozott-a-lelekmozgato-programhoz